Welkom op onze website Welkom op onze website

Op deze website van de Protestantse Gemeente te Dalfsen vindt u vooral informatie over komende activiteiten en praktische informatie over de organisatie van de gemeente, de commissies en werkgroepen en contactpersonen waar u terecht kunt met uw vragen of suggesties.
 
Gebouwen Gebouwen
Grote Kerk Dalfsen, Kerkplein 31, 7721 AD Dalfsen
Kerk Oudleusen, J. Schaapmanstraat 1, 7722 SW Dalfsen
Kerkelijk Zalencentrum "De Overkant"  Kerkplein 22
 
PG Dalfsen op Facebook PG Dalfsen op Facebook
 
Nieuw in het fotoalbum Nieuw in het fotoalbum

Ds. Anco Tol 25 jaar predikant  foto's: Geert Bistervels

In de ochtenddienst van 23 juni in de Grote Kerk werd aandacht besteed aan het feit dat Ds. Anco Tol deze week, 26 juni, 25 jaar predikant is. Door echtgenote Tabitha was als verrassing voor hem een aantal zaken aan de liturgie toegevoegd. Zo was er muzikale medewerking van Gerrit Hoving (op orgel, koororgel en vleugel) en violiste Esther van der Schee-Roest.
Tijdens de collecte werd een fotopresentatie getoond over het 25 jaar predikantschap in de gemeenten Fijnaart, Hattem, Leek-Oldebert en Dalfsen. Aan het eind van de dienst werd Anco door de voorzitter van de kerkenraad (Remco Kamstra) in het zonnetje gezet met een toespraak, bloemen en een presentje. Na de dienst was er voor de gemeenteleden een klein gebakje bij de koffie of thee.
 
Liturgieën kerkdiensten Liturgieën kerkdienstenVoor internetluisteraars van kerkdiensten worden de liturgieën op de website geplaatst. 
De liturgieën van de diensten in de Grote Kerk en Oudleusen zijn (indien aanwezig) te vinden onder Kerkdiensten onder meer details bij de betreffende dienst.
 
Openstelling Grote Kerk Openstelling Grote Kerk


Vakantiegangers en Dalfsenaren zijn in de zomermaanden welkom in:
 - de Grote Kerk op dinsdag van 14.00 – 17.00 uur en op donderdag van 10.00 – 12.00 uur voor ontmoeting, bezichtiging en orgelspel
- de Huiskamer in De Overkant (Kerkplein 22) op donderdag van 9.30 – 11.30 uur voor ontmoeting bij een kopje koffie of thee.
 
Openlucht Sing-in Openlucht Sing-in


Op zondagmiddag 7 juli wordt er een openlucht Sing-in gehouden op het Kerkplein in Dalfsen. Thema is: ‘De beste GPS’. Laat je verrassen! Henriëtta Kuipers zal de Sing-in presenteren. De begeleidende band bestaat uit: Wim van Lenthe (piano), Jan Kramer (gitaar), Leonardo van Lenthe (viool), Linda Holsappel (dwarsfluit), Edwin Vetkamp  (basgitaar) en Henriëtta, Marjolein Dekker, Nanette Jansen (zang). Kinderen mogen vooraan komen om de kinderliederen mee te zingen. Bij de liturgie is een keuzeblad waarvan met een verzoeknummer kan kiezen. De Sing-in begint om 16.30 uur en na afloop is er koffie, thee en limonade. Bij slecht weer wordt de Sing-in in de Grote Kerk gehouden. Meer info: 0529-434203
 
Actie Kerkbalans digitaal Actie Kerkbalans digitaal
Klik hier om in te loggen voor Actie KerkbalansWij bieden u de mogelijkheid uw toezegging voor Actie Kerkbalans 2019 ook digitaal via onze website te doen.
Personen waarvan het mailadres bekend is hebben medio december hierover een mail ontvangen.
Wilt u uw toezegging ook digitaal doen, dit kan door
in te loggen en uw registratienummer aan te vragen.
Deze wordt u via de mail toegestuurd.
 
De Kerkgroet De Kerkgroet

- Vorig jaar was er een wisseling van de wacht in het kerkgroetteam. Afscheid werd genomen van opstellers Truus Schipper en Adriaan Dorleijn en kopieerder Jan van Pijkeren. Zij hebben 10 jaar of langer meegewerkt!
  Nieuwe medewerkers traden aan: opstellers Eeltje Zijlstra en Iwald Hovenga en kopieerders Diny Westerbeek en Ab Altena.
  Het kerkgroetteam bestaat nu uit: opstellers Herman Nijeboer, Sietske Kramer, Henny de Groot, Eeltje Zijlstra en Iwald Hovenga en kopieerders: Gré Moesker, Hermien Makkinga, Arie Driesprong, Diny Westerbeek, Ab Altena en Bartha Dankers.
  20 mensen bezorgen bij toerbeurt de Kerkgroet bij kerktelefoonluisteraars. Coördinator voor Dalfsen is Jan Nijman en voor Oudleusen Tineke Boessenkool (zij nam dit jaar de plaats in van Roelof Schiphorst).

- Voor wie niet in de kerk kon zijn, ligt er in De Overkant op de plank bij de voordeur na de zondag altijd een aantal exemplaren. 

Bartha Dankers, coördinator Kerkgroet
tel. 0529-434437
 
Beamerteam Beamerteam

Beamerteam in te schakelen bij diensten in Grote Kerk waarbij scherm wordt gebruikt:
Groepsmail beamerteam:

NB: Het beamerteam kan alleen gevraagd worden voor het beameren van een hele dienst (en niet het maken van de presentatie). Gaat het om 1 filmpje of lied, dan graag contact zoeken met de koster (en predikant die voorgaat), dan regelen zij dat.

Lijkt het jou ook leuk om hierbij te helpen? Doe dan een mailtje naar mij dan zet ik je ook op de lijst.
Hermy Bredewold
 
Meer activiteiten Meer activiteiten

Activiteitenkalender

Jeugdactiviteiten